Flaskay László (1961-2010)

Alapítónk emlékére

2010. március 10-én, 48 éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Flaskay László, akit Eger városában sokan tiszteltek és becsültek.

Flaskay László egy hat gyermekes egri család negyedik gyermekeként látta meg a napvilágot. A Pázmány Péter Tudományegyetemen szerzett diplomát.

Hosszú évekig asztalos vállalkozóként dolgozott. 1988-ban kötött házasságából három gyermeke született. Mivel első gyermeke, Panni autizmus spektrumzavarral él, édesapja szent kötelességének érezte, hogy mindent megtudjon erről a sajátos betegségről és leányát más hasonló sorsú kisgyermekekkel együtt, megfelelő körülmények között neveltesse.

1997-ben szülői összefogással megalapította az Autisták Egri Érdekvédelmi Egyesületét, majd az Egri Autista Alapítványt, amely kezdetben speciális iskolát és óvodát működtetett, majd fogyatékossággal élők számára napközi otthont és foglalkoztatót hozott létre.

2002-ben hívta életre a Szent Erzsébet Támogató Szolgálatot, amely beteg emberek ellátásával és szállításával foglalkozik.

2008 végén, a gazdasági válság mélypontján felépítette és megnyitotta az M.M. (Megváltozott Munkaképességűek) Szolgáltatóházát, ahol közel egy tucat különböző akadályozottsággal élőnek teremtett munkahelyet.

1998 és 2002 között önkormányzati képviselőként szolgálta hőn szeretett szülővárosát.

2000-ben fertálymesterré választották.

A sors különös kegyetlensége folytán, március 10-én egy súlyosan beteg gyermek Budapestre szállítása közben érte a tragikus halál.

Flaskay Lászlóval olyan embert veszített el a családja és a fogyatékos társadalom, akiből mindig a nyugalom, a megértés és a szeretet sugárzott. Olyan embert, akinek mindig fontosabb volt mások problémájának megoldása, mint a sajátja.

Életfilozófiája ez volt: "Mindig megéri jónak lenni, és másokon segíteni."